Over de geschiedenis en de toekomst van de korte voedselketen 

Lezing inclusief een lokaal hapje en drankje – gratis toegang
Datum : maandag 22 november 2021
Tijd       : 19.00 uur
Locatie: De Tuyter, Nachtegaalstraat 8 in Krimpen a/d IJssel

Zoals vast niemand is ontgaan staat de wereld voor een grote duurzame uitdaging. Om ons kikkerlandje zo lang mogelijk leefbaar te houden, moet de manier waarop we reizen, wonen en eten flink veranderen. Het belang van seizoensgebonden en lokale voedselproductie komt dan ook steeds vaker naar voren in het maatschappelijke debat. Het lijkt erop dat we terug moeten van massaal naar lokaal.

Het Streekmuseum organiseert op maandag 22 november een avond in teken van dit belangrijke thema. In De Tuyter verbinden twee sprekers het verleden en de toekomst van voedselproductie in Krimpen. André Hoogendijk vertelt over het boerenerfgoed van de streek en over de gang van zaken op de Krimpense boerderijen van vroeger. Daarna zal Arike Mijnlieff van De Voedselfamilie Krimpenerwaard uitlichten hoe de voedselproducenten van nu geïnspireerd worden de kleinschalige landbouw van toen.

Proeven maar!
De avond zal, wegens de nieuwe coronamaatregelen, starten met een proeverij in plaats van eindigen. Boer Bas zal verschillende kazen uit de streek aanbieden. Ook zal Erik Terlouw van Brouwerij IJssel, die in september de eerste bieren lanceerde, bezoekers verblijden met een in Krimpen gebrouwen drankje. Gasten kunnen gedurende de inloop een kaasje en biertje (of iets anders te drinken) halen en de streekproducten tijdens de lezing proeven.

Tijd: 19:00 inloop en proeverij, 19:30 start lezing
Plek: Ontmoetingsruimte De Tuyter (Nachtegaalstraat 8 Krimpen aan den IJssel)
Entree: Gratis inclusief lokaal hapje en drankje! Coronacheck is van toepassing.
Aanmelden: mariska@synerkri.nl – https://www.streekmuseumkrimpenerwaard.nl/cultuurcafe/

*) Heb je geen QR maar ben je wel geïnteresseerd in de lezing? Stuur dan een persoonlijk bericht naar arike@degroenling.net