Bekijk hier alle activiteiten door de hele Krimpenerwaard


Wildplukken in de achtertuin en workshop kruidenboter maken – Haastrecht

Op verschillende plekken in onze tuin kan men plaatsnemen. Onder het genot van koffie/thee/water en een stukje taart kunnen de bezoekers van de geplukte kruiden en de verse roomboter van de Kaasboerderij een potje kruidenroomboter maken. Ik geef natuurlijk uitleg welke kruiden eetbaar zijn en hoe je de kruidenboter maakt.

Wat is er leuker dan je zelfgemaakte kruidenboter in een glazen potje mee naar huis nemen? 

Er kunnen maximaal 30 personen deelnemen.

Tijd: 11.00 – 15.30 uur
Locatie: Steinsedijk 7a, Haastrecht
Kosten: € 5,00 p.p. betaling kan ter plaatse
Aanmelden: info@abeloffice.nl

Eetschilderij om op te eten … beleef en eet mee! – Berkenwoude
Bij Het Schapenschuurtje midden in het weiland maakt Marnix Lange een eetbeleving en kunstwerk in één. Tijdens deze live performance ‘schildert’ hij met structuren van gezonde streekproducten een prachtig kunstwerk. Nadat het schilderij is gemaakt krijgt iedereen een deel. Download hier de flyer voor meer informatie.
Tijd: 12.00 – 15.00 uur
Locatie: Oosteinde 27b, Berkenwoude
Kosten € 34,95 per persoon
Aanmelden: bericht@voedselfamiliekrimpenerwaard.nl


Wandeling door het Loetbos met de boswachter – Lekkerkerk

Wandelen in het groen met de boswachter. Wie wil dat nou niet? Ga mee naar het Loetbos en ontdek dit schitterende polderbos dat wordt doorkruist door het eeuwenoude veenriviertje de Loet. Kenmerkend zijn de houtkades, het slagenlandschap, veenputten en elzenbossen. Er zijn verschillende planten- en diergroepen die zich helemaal thuis voelen in deze poldernatuur. Meer info via deze link.
Tijd: 11.00 – 12.00 uur
Locatie: Hooiberg, Loet 4, Lekkerkerk
Kosten: Geen
Aanmelden: t.ittmann@staatsbosbeheer.nl

Over het bloemetje & het bijtje met de imker – Krimpen a/d IJssel

Tijdens de Lentemarkt  bij de Rudolf Steiner school vertelt de imker van Imkerij De Nesse over de bijen, bestuiving, biodiversiteit en ons voedsel. Je kunt hier van dichtbij een bijenvolk bewonderen en kennis maken met producten van en door de bijen.

Tijd: 11.00 – 15.00 uur
Locatie: Rudolf Steinerschool, Krimpen a/d IJssel
Meer info

Lentekruiden wildpluk wandeling & workshop Eendenkooi Bakkerswaal – Lekkerkerk – VOL
Deskundige Marjan vertelt onderweg wat planten voor ons kunnen betekenen en hoe we ze kunnen gebruiken. Leren begrijpen wat je echt nodig hebt om gezond te zijn en gezond te eten. Tijdens de wandeling plukken we kruidenplanten waar we een heerlijke lente thee, kruidenspread en groente soep van gaan maken. Meer info en aanmelden via deze link.
Tijd: 15.30 – 17.30 uur
Locatie: Eendenkooi Bakkerswaal, Schuwacht 232, Lekkerkerk
Kosten: € 15,00 volwassenen; € 10,00 kinderen
Aanmelden: https://www.zuidhollandslandschap.nl/activiteiten/excursie/wildplukwandeling-en-workshop-lentekruiden

 

 

Planten stekjes ruilmarkt Natuur en Vogel Werkgroep – Loetbos Lekkerkerk 
De Natuur en Vogel Werkgroep Krimpenerwaard houdt zich bezig met vogels, bomen, planten, vlinders en insecten. Zij organiseert dit voorjaar een stekjesmarkt met experts in lokaal tuinieren en experts in moestuinplanten. Wil jij je tuin biodivers maken? Kom langs en vind plantjes, die interessant zijn voor insecten. Zie Link

Tijd: 10.00 – 15.00 uur
Locatie: Hooiberg Loetbos, Loet 4, Lekkerkerk
Vrije inloop

Verhalen in de bessentuin van de Rode Mus – Berkenwoude
Hoe kan een bessenkwekerij een bijdrage leveren aan de biodiversiteit? Ga met de teler op stap! We vertellen verhalen over de oesterzwammen op de appelboom, de nesten van hommels in de grond, de larven van de lieveheersbeestje die voor ons aan het werk zijn in de zwarte bessen. En als je zin hebt kan je een vierkante meter wildernis tellen. Zie Link

Tijd: 11.00 –  15.00 uur
Locatie: Bessentuin De Rode Mus, Westeinde 47, Berkenwoude
Vrij entree

 

Tour de Tapas proef de Krimpenerwaard fietstocht – start vanaf Lekkerkerk
Pomp je banden op, fiets met ons mee en geniet van wat de Krimpenerwaard jou te bieden heeft. En dan bedoelen we niet alleen qua natuur en biodiversiteit maar vooral ook op culinair gebied. Tijdens deze schitterende fietstocht lussen we verschillende activiteiten aan elkaar. We starten in Lekkerkerk en via het Loetbos, Berkenwoude en Stolwijk en sluiten we uiteindelijk aan bij het Eetschilderij voor de lunch. Meer info via deze link.
Tijd: 9.30 – 15.00 uur
Kosten: € 37,50 inclusief kopje koffie/thee vertrek en deelname Eetschilderij lunch
Startloctie: Broodje Kadootje, Achterstraat 34, Lekkerkerk
Aanmelden: krimpenerwaard@fietsenvoormijneten.nl

Rondleiding en proeven bij De Bonte Weide

De Bonte Weide is biologisch zijn met hart en ziel. Er wordt veel gedaan aan natuurbeheer, zowel weidevogelbeheer als de ontwikkeling van kruidenrijke graslanden. Dit grasland is de basis van de voeding van onze melkgeiten.

Qua fokkerij hebben we een gesloten bedrijfsvoering. Dit houdt in dat we geen bokken aankopen, maar ze zelf aanhouden. Dit doen we aan de hand van een fokkerijplan, om inteelt te voorkomen. De jonge geitjes groeien op tot melkgeitjes. De jonge bokjes brengen we zelf groot tot ze geslacht kunnen worden.

We maken zelf geitenkefir, wat goed is voor je spijsvertering, wat weer een positief effect heeft op je immuunsysteem, omdat 75% van je immuunsysteem zich in je spijsverteringskanaal bevindt. En het is een bron van proteïne. En het is zóóó lekker! Je kan het niet laten staan.

Tijd: 11.30 –  12.30 uur
Locatie: De Bonte Weide, Benedenkerkseweg 106b, Stolwijk
Vrij entree