Inzetten op herkenbaarheid van de streekproducten uit de Krimpenerwaard
Vanuit de Voedselfamilie Krimpenerwaard maken we ons vooral sterk om lokale producenten, consumenten en maatschappelijke dwarsverbanden samen te brengen. We doen dat onder meer door het bevorderen van de korte keten lijnen via verschillende projecten die het gebruik van meer gezonde streekproducten stimuleren. En zo werken we gezamenlijk aan minder voedselkilometers en een eerlijke prijs voor de producenten.

Niet alleen in de Krimpenerwaard maar ook over de grens bij onze buren is de herkenbaarheid daarbij van belang. Daarom maken wij ons samen met de  Stichting Promotie Krimpenerwaard  sterk voor meer gebruik van streekproducten uit de regio. Om de weg naar de lokale producenten een impuls te geven lanceerde SPK, gezamenlijk met de Voedselfamilie Krimpenerwaard (VFKW), een zogenaamd kraambordje ‘Gemaakt in de Krimpenerwaard’.

Dit gebeurde vandaag tijdens de Streekmarkt bij Het Schapenschuurtje in Berkenwoude. Met de overhandiging van het eerste bord aan Hanneke Koek, eigenaresse van Van Perkouwse Grond uit Berkenwoude (en mede-organisator van de markt).
‘Ik weet al precies wat ik met het bordje ga doen: “Natuurlijk hangt hij vandaag hier aan mijn kraam! Ik ben trots op al die mooie streekproducten uit de Krimpenerwaard en laat graag zien dat mijn groentes hier vandaan komen. Natuurlijk neem ik hem ook mee naar de Rotterdamse Oogstmarkt, want mijn klanten in de stad weten soms niet waar de Krimpenerwaard ligt. Werk aan de winkel!’