Het wordt steeds duidelijker: het industriële voedselsysteem botst op zijn grenzen. Denk maar aan misoogsten door klimaatverandering, het verlies van biodiversiteit door pesticiden of ontbossing, impact op de gezondheid van mens en dier en het welzijn van de landbouwer.

Met Food.Film.Fest. wil VoedselAnders.nl je op een laagdrempelige manier de uitdagingen tonen die verbonden zijn aan het huidige, geglobaliseerde voedselsysteem. We willen laten zien dat voedsel produceren ook op een ecologische en sociale rechtvaardige manier mogelijk is. Daarom bieden we gratis vijf films (zie onder) aan die waardige alternatieven in beeld brengen.

In de regio zijn tal van mogelijkheden om deze films te zien:

Velt Groene Hart in Gouda samen met Gouda Bruist – 3 verschillende films
Op 1 december is er een Food Film Avond in Dordrecht ‘Groene Helden & The Future of Food’ georganiseerd door Drechtstadsboer
Zie ook programma hieronder.