In de Week van de Gezonde Jeugd tussen 11 en 18  juni a.s. organiseert Team Agro NL de Boer En Lunch. Wil je ook  op uitnodiging – burgers laten picknicken –  op of rondom je agrarisch bedrijf? Meld je dan snel bij Team Agro NL.

Ieder boerenerf mag meedoen: het aantal bezoekers en welk aanbod aan versnaperingen voor de lunch kan zelf worden bepaald. De deelnemende boeren (boerinnen) en tuinders mogen het groots aanpakken of kleinschalig.

Gezellig aanschuiven aan tafels op het erf of in de stal. Of zet gevulde picknickmanden of knapzakken klaar en laat gasten zelf een mooie plek uitzoeken op en om het erf.

Een goede manier om de regio erbij te betrekken is het zoeken van contact met producenten in de buurt. Een andere optie is de mensen zelf hun eigen knapzak te laten meenemen met daarin bestek, bord en beker .

Dit in kader van duurzaam, geen verspilling.

De gasten betalen een vergoeding voor de kosten, die per erf kunnen verschillen.

‘Weet wat je eet’
Tuinders en boeren laten graag zien hoe gezond Nederlands voedsel wordt gemaakt. Aardbeien of tomaten uit de kassen, zuivel en kaas van de melkveehouder of een doos verse eitjes van de kippenboer lekkere droge worst van de varkenshouder of met groenten van het land. Geniet tijdens de boerEnlunch van goed en gezond eten. Het aanbod van dit goede en lekkere eten is veelzijdig.

 Veilig voedsel staat hoog in het vaandel. Team Agro NL merkt als promotor van de agrarische sector dat niet altijd iedereen weet waar ons voedsel vandaan komt en hoe het wordt gemaakt. Daarom dit initiatief; laat burgers ( jong en oud) kennismaken met de voedselmakers van Nederland.

Aanmelden
Op de website www.teamagro.nl komen alle boeren te staan die de BoerEnLunch aanbieden. Alle gegevens van deelnemende locaties, datum en tijd, korte omschrijving van de activiteiten, prijs en contactgegevens kunnen worden weergegeven.

De burgers moet zich vooraf aanmelden voor deelname aan de BoerEnLunch.

Contactpersoon: Joke Kottelenberg, tel. 0547-260319/06 30549362 of mail: effink-zuivelboerderij@wxs.nl