Terwijl steeds meer mensen hun weg weten te vinden naar boerderijwinkels, stalletjes en online bestelsystemen voor lokale producten, wordt er in de Nederlandse horeca nog relatief weinig gebruik gemaakt van lokale waren. Zeker als je kijkt naar de buurlanden. De Voedselfamilie Krimpenerwaard wil dat veranderen. Het lijkt simpel maar de praktijk is lastig, leggen voortrekkers Sybrich en Eric van Heukelom uit in een interview met De Kortste Weg.

Samen met De Kortste Weg en Greendish heeft de Voedselfamilie Krimpenerwaard inventarisatiegesprekken gevoerd met horeca- en cateringondernemers in de regio . Wat deze ondernemers minimaal verwachten en nodig hebben om de switch te maken om hun lokale, streek- en seizoensproducten te kopen bij de toekomstige Hub & Bezorgdienst Krimpenerwaard. Vijf van deze ondernemers ontvingen bovendien advies, kennis en inspiratie hoe meer lokale, streek- en seizoenproducten centraal te zetten in hun menu.