De BioBuur kaas ligt op de plank!

Wat begon als een idee van Thomas te Grotenhuis, één van de MijnKoers boeren, werd omarmd door de Voedselfamilie Krimpenerwaard en Rotterdam de Boer Op! BioBuur is een project om biologische kaas op de markt te brengen met biologische melk uit de  Krimpenerwaard en kaas gemaakt in de Alblasserwaard.

Samen met collega boer Dolf Heijkoop levert Thomas de biologische melk af bij de buren aan de overkant van de Lek waar ervaren kaasmaker Marijke Booij er een fantastische kaas van maakt.

De coöperatie richt zich specifiek op organisaties/bedrijven en sluit daarmee naadloos aan bij de projecten van de Voedselfamilie rondom meer streekproducten bij: zorginstellingen, horeca & catering en ook bij bedrijfs- & sportkantines. In de nabij toekomst kunnen deze producten via de Hub & Bezorgservice kruispunt van streekproducten, uitgeleverd worden.

De Voedselfamilie Krimpenerwaard is medeaanjager van het idee en Rotterdam de boer Op! medefinancier van de marktverkenning. WAARDevolle samenwerking met verschillende partijen voor ‘Een eerlijke route naar gezond eten uit je eigen regio’.