
Horeca & Catering

Deelproject
‘Meer streekproducten in Horeca & Catering
Doel:
Toekomstbestendige perspectieven voor gezonde en duurzame voeding in de horeca & catering door meer gezonde streekproducten op tafel.
Resultaat:
Verhoging aandeel streekproducten door direct kopen bij de boer/producent of via Hub & Bezorgservice Krimpenerwaard.
Ondersteuning en pilots bij horeca & catering.
Lokaal smaakt naar meer
De vraag naar duurzame streekproducten groeit. ‘Schone’ producten van eigen bodem zijn in trek bij consumenten. De coronacrisis heeft de afzet van streekproducten bij particulieren een forse impuls gegeven. De foodservice (horeca/catering) heeft in Zuid-Holland echter nog nauwelijks toegang tot streekproducten. Landelijk beloopt foodservice ruim 50% van alle consumptie (2019). Hier ligt dus een terrein braak. Een heldere boodschap uit het rapport van LTO-Noord en Duurzaamuiteten.nl.
De Voedselfamilie Krimpenerwaard ziet kansen om het gebruik van regionale streekproducten meer onder de aandacht te brengen bij plaatselijke horeca & catering. Daarvoor vinden verkennende gesprekken plaats met ervaringsdeskundigen en leidinggevenden binnen deze vakgebieden.
Interesse om mee te doen? Neem contact op met onze coördinator.