Horeca & Zorginstellingen

Voedselfamilie Krimpenerwaard Horeca Catering Zorginstellingen

Deelproject
‘Meer streekproducten in Horeca & bij Zorginstellingen’

Doel:
Gezonde voeding, het beste medicijn.
Toekomstbestendige perspectieven voor gezonde en duurzame voeding in de zorg en horeca door meer gezonde streekproducten op tafel.

Resultaat:
Verhoging aandeel streekproducten bij de horeca door direct kopen bij de boer/producent of via Hub & Bezorgservice Krimpenerwaard.
Masterclass voor zorginstellingen in de Krimpenerwaard en Krimpen a/d IJssel en regio ziekenhuizen medio september 2022.
Pilot bij zorginstelling in Krimpenerwaard en Krimpen a/d IJssel na afronden Masterclass.

Ben jij werkzaam in de horeca of gezondheidsorganisatie en heb jij interesse? Neem contact met ons op voor een afspraak.

Lokaal smaakt naar meer

De vraag naar duurzame streekproducten groeit. ‘Schone’ producten van eigen bodem zijn in trek bij consumenten. De coronacrisis heeft de afzet van streekproducten bij particulieren een forse impuls gegeven. De foodservice (horeca/catering/zorg) heeft in Zuid-Holland echter nog nauwelijks toegang tot streekproducten. Landelijk beloopt foodservice ruim 50% van alle consumptie (2019). Hier ligt dus een terrein braak. Een heldere boodschap uit het rapport van LTO-Noord en Duurzaamuiteten.nl.

De Voedselfamilie Krimpenerwaard ziet kansen om het gebruik van regionale streekproducten meer onder de aandacht te brengen bij plaatselijke horeca, catering & zorg. Daarvoor vinden verkennende gesprekken plaats met ervaringsdeskundigen en leidinggevenden binnen deze vakgebieden.

Lia Steeman is de coördinator voor dit onderdeel. Heb jij ideeën die hier bij aansluiten dan kom ik  graag met je in contact.

Provincie Zuid Holland
De Groenling
Gemeente Krimpenerwaard
De Kortste Weg
WaardZaam
De Kortste Weg
Europees Landbouwfonds
Gemeente Krimpen aan den IJssel
WaardZaam
De Kortste Weg

Samen voor gezond eten en ondernemen.