Jolanda van de Seijp

Zo komt jouw product sneller op ons bord!

Het vinden en in beeld brengen van wegen voor het nieuwe vermarkten daar draag ik graag mijn steentje aan bij.

Geboren en het grootste deel van mijn leven woonachtig geweest in Delft, vonden wij de stad steeds drukker worden en voelden wij de behoefte om de stad te verruilen voor een plek met meer ruimte, rust en natuur. Dat vonden wij in 2007 in de Krimpenerwaard. Een dijkhuis met een prachtig vrij uitzicht op de Hollandsche IJssel en Polder de Nesse, met een oude schuur en een mooi stuk grond.

Na grondige verbouwingen hebben we het huis en de schuur omgetoverd tot wat het nu is. Een heerlijk huis met twee mooie multifunctionele ruimtes die verhuurd worden als vrijstaand vakantiehuis en B&B appartement en tevens ingezet kunnen worden voor vergaderingen, trainingen en workshops of andere bijeenkomsten. Inmiddels is er een mooie tuin aangelegd omringd door water, een moestuin en houden wij onze eigen kippen. Volop genieten en dat in de Randstad door onszelf en onze gasten.

Werkzaam als leidinggevende, docent, trainer, coach en schrijver van leermiddelen vroeg ik mij in 2013 af hoe ik gasten kon ontvangen in onze multifunctionele ruimtes. Met een door de gemeente georganiseerde ‘cursus Gastheer van de Krimpenerwaard’, kwam ik in contact met collega ondernemers op gebied van recreatie, toerisme en natuur. Dit heeft er uiteindelijk toe geleid dat ik met een aantal collega’s de Stichting Promotie Krimpenerwaard (SPK) heb opgezet waar ik tot 2018 voorzitter van ben geweest. Mijn grote interesse voor al het moois dat de Krimpenerwaard te bieden heeft en mijn wens om de Krimpenerwaard beter op de kaart te zetten hebben ervoor gezorgd dat ik samen met de gemeente Krimpenerwaard, IVN en de SPK de 2e en 3e ‘cursus Gastheer van de Krimpenerwaard’ heb mogen organiseren.

Met mijn zorg om het milieu, duurzaamheid, voeding en gezondheid voel ik een grote betrokkenheid voor ons eigen leefgebied, ‘verbeter de wereld – begin bij jezelf’. Ik vind dat het belangrijk is dat wij anders leren kijken naar hoe wij omgaan met onze aarde, de transitie kunnen maken naar een ‘betere wereld’. De huidige disbalans tussen natuur, landbouw en economie verdient daarom aandacht.

Voedsel dichter bij huis produceren, verwerken en consumeren maakt voor mij het verschil. Dat is dan ook de reden dat ik mij aangesloten heb bij de Voedselfamilie Krimpenerwaard en daar mijn steentje aan bij wil dragen.

Jolanda van de Seijp
T: 06 – 58952685
W: www.hetbontevarken.nl
E: jvdseijp@gmail.com