
Nieuws
topics uit de wereld van de voedselfamilie
Exoot uit de sloot op het menu
Lokale voedselvoorziening en ultra korte keten voor invasieve exoot uit de sloot in de Krimpenerwaard. We hebben het natuurlijk over de Amerikaanse rivierkreeften. Na twee jaar intensief rivierkreeften wegvangen als proef door Hoogheemraadschap, groeien er nu weer...
Impactwaarde gestegen naar € 70,000
Producenten, consumenten en maatschappelijke organisaties samenbrengen om vorm te geven aan gezamenlijke verantwoordelijkheid naar een gezondere bodem, -voeding, -levensstijl en een bloeiende lokale economie. De zorg voor onze moeder is groot, de moeder die ons voedt,...
Opening restaurant De Proefstand
Dit weekend opende restaurant De Proefstand voor het eerst haar deuren. De plek waar historie, natuur en streekproducten samenkomen. Het streven is om in het nieuwe restaurant zo veel mogelijk gebruik te maken van lokale biologische producten hier uit de polder van de...
Duurzame kerstman
Hohoho riep de kerstman en hij maakte een tussenstop bij de kersteditie van de Oogst- & Streekmarkt 'Proef de Krimpenerwaard'. Wat een feestje met al die heerlijke streekproducten van dichtbij. En niet alleen duurzame producten uit de korte keten maar ook een...
Wereld Bodem Dag
Een gezonde bodem is waar gezond voedsel begint In de Krimpenerwaard liggen nogal wat uitdagingen en regionale opgaven als het over de bodem gaat. Maar uiteindelijk is Gezond voedsel óók een verantwoordelijkheid van ons allemaal. We zijn benieuwd wat jij of jouw...
Franca Burger wint Coöperatieve Award Hollandse IJssel
Van harte gefeliciteerd Franca Burger van Imkerij De Nesse met het winnen van de Coöperatieve Award van Rabobank Hollandse IJssel. En WOW hoe gaaf dat wij als Voedselfamilie Krimpenerwaard daar ook deel van mogen uitmaken en de cheque als schenking ontvangen. Heel...
Smakelijk succes met producten van dichtbij
In het kader van gezond koken met een klein budget organiseerden we samen met Welzijn Krimpenerwaard in de Biobliotheek van Lekkerkerk een speciale kerst kookworkshop. Coördinator Voedseleducatie Ilonka Cirk stelde speciaal een scala aan lekkere en feestelijke...
Koersbepaling Duurzame Voeding in de Zorg
Op 7 november organiseerde samenwerkingspartner Diverzio op het mooie Fort ‘t Hemeltje in Houten een bijeenkomst met een diverse groep van koplopers in de zorg om te spreken over hun kansen en uitdagingen voor het verduurzamen van het menu. Hele mooie mijlpalen zijn...
Kippen geruimd i.v.m. vogelgriep
Himmelhoch jauchzend, zum Tode betrübt; de tegenstellingen kunnen niet groter zijn. Vorige week nog officieel certificaat in ontvangst mogen nemen als Groene Hart Erkend Streekproduct bij de familie Snoek van Stolweitjes. Deze week werd er de zeer besmettelijke...
Stolweide kaas en Stolweitjes gecertificeerd als Groene Hart Streekproduct
Onlangs is door de Stichting Groene Hart Streekproducten aan de Familie Snoek uit Stolwijk het certificaat ‘Erkend Streekproduct’ uitgereikt voor hun Stolweide kaas en Stolweitjes – eieren. Het bedrijf van de familie Snoek is een echt familie bedrijf, vader Martjan is...