
Familiezaken
bespreek je aan de keukentafel

Kom aan tafel en praat mee
Onderaan deze pagina vind je de verschillende projecten waar we ons op richten. Wij doen dat samen met boeren, tuinders en andere voedselproducenten. Maar ook met overheden, belanghebbende organisaties, ervaringsdeskundigen en professionals uit de verschillende vakgebieden.
Samen bouwen we aan een lokale en regionale gezondere voedselketen.

Het nieuwe vermarkten
Tegenwoordig zijn er initiatieven die kansen bieden voor het breder of anders vermarkten en promotie van voedselproducten.
We nemen je mee naar die nieuwe markt.

Voedseleducatie een doorlopende leerlijn
Waar komt jouw eten vandaan? Hoe groeit het, bloeit het en komt het tot stand? Is de productie duurzaam? En weet jij wat jouw ecologische voetafdruk is?
Wat kan jij doen om bewust en gezond te eten.

Horeca, catering & zorginstellingen
Lokaal smaakt naar meer! De vraag naar duurzame streekproducten groeit.
‘Schone’ producten van eigen bodem zijn in trek bij consumenten.

Thuisbezorgservice & Hub Krimpenerwaard
Met deze service groeien we toe naar een efficiënt logistiek systeem binnen de Krimpenerwaard en omliggende regio’s. We bezorgen de lokale producten bij de consumenten thuis in de hele Krimpenerwaard en net daarbuiten.

Voorlichtingsprogramma Kies voor het Maximum met een Minimum

Oogst- & Streekmarkt 'Proef de Krimpenerwaard'
Je eten direct van de boer en andere voedselmakers is altijd vers en heeft veel meer smaak. Daar kan toch niets tegenop.

Voedselbos Krimpenerwaard
De aanleg van voedselbossen neemt toe. Ze vormen landelijk steeds meer onderdeel van ons voedselsysteem. Wij betrekken scholen bij dit initiatief. Zo leren kinderen hoe we vroeger aten en waar het eten vandaan komt en kunnen bramen en noten eten uit het bos.

Over de grens ... bij de buren
Gouda ligt nog net in Krimpenerwaard.
De Melting shop en GOUDasfalt zijn plaatsen waar ambities samensmelten tussen de Krimpenerwaard en Gouda.

Streekproducten in bedrijfs- en sportkantines
WaardZaam heeft als één van de beleidsdoelen ondernemers en sportverenigingen te stimuleren om gezond en liefst lokaal voedsel in hun kantines aan te bieden.