
Zorginstellingen

Deelproject
Duurzaam en gezond aan tafel in de zorg.
Doel:
Samenbrengen van lokale voedselproducenten en zorginstellingen. Ontwikkelen van toekomstbestendige perspectieven voor gezond en duurzame voeding in de zorg.
Resultaat:
Pilots van start met meer streekproducten direct van de boer/producent of via Hub & Bezorgservice Krimpenerwaard.
Gezonde voeding het beste ‘medicijn’
De vraag naar duurzame streekproducten groeit. De coronacrisis heeft het belang van gezond voedsel van dichtbij een forse impuls gegeven. De zorginstellingen hebben in Zuid-Holland echter nog nauwelijks toegang tot streekproducten. Hier ligt dus een terrein braak.
De Voedselfamilie Krimpenerwaard ziet kansen om het gebruik van regionale producten meer onder de aandacht te brengen bij lokale en regionale zorginstellingen. Daarvoor vinden verkennende gesprekken plaats met ervaringsdeskundigen en leidinggevenden binnen deze vakgebieden.
Heeft jouw organisatie ook interesse om mee te doen? Neem contact op met onze coördinator Zorginstellingen Ingrid den Braber.