Arike Mijnlieff

Alleen ga je sneller, samen kom je verder!

Als initiatiefnemer en kwartiermaker coördineer ik de Voedselfamilie Krimpenerwaard en maak deel uit van het bestuur.

Als kind al had ik een kleine moestuin in plaats van een zandbak. En voedsel was belangrijk in huize Mijnlieff van de moestuin tot lekker koken en samen eten. Bijna iedere zomervakantie bracht ik samen met mijn broer door op de boerderij van onze Friese familie. Hooien, kippen voeren, koeien melken en oogstverwerken. Het zat er dus al vroeg in!

Na mijn werkzaamheden als projectleider in de industrie en het toerisme in binnen- en buitenland heb ik de passie voor de voeding en natuur met hernieuwde inzichten opgepakt. Terug in de schoolbanken voor studie voedingsdeskundige gekoppeld aan medische inzet. Inmiddels heb ik al weer 10 jaar een praktijk waar ik mensen één op één begeleid. Daarnaast geef ik les en werk ik mee aan verschillende projecten voor het bewustmaken van gezonde(re) voeding voor mens en natuur. Daardoor ben ik betrokken bij tal van organisaties regionaal en landelijk in de korte keten, vaak in combinatie met gezondheid.

Als kwartiermaker begeleid ik de Voedselfamilie Krimpenerwaard. Ik enthousiasmeer producenten, consumenten en andere stakeholders waar mogelijk. Zodat we samen toegroeien naar één familie waar het samenbelang, duurzaamheid en lokaal geproduceerd bovenaan staat.

Ik nodig elke ondernemer, innovator en creatieveling uit om zich aan te sluiten. Ook vanuit de maatschappelijke dwarsverbanden die met voeding, duurzaamheid en gezondheid te maken hebben. Denk aan horeca maar ook gezondheidsorganisaties, instellingen, gerelateerde organisaties en scholen. Meld je aan en doe mee!

Arike Mijnlieff
T: 06 – 25 524 787
E: arike@voedselfamiliekrimpenerwaard.nl