Nieuws

topics uit de wereld van de voedselfamilie

Save the dates!

Save the dates!

We hebben in 2022 mooie oogstmarkten mogen organiseren, op leuke verschillende locaties en in allerlei weersomstandigheden. Maar allen met goede sfeer, veel bezoekers en fijne deelnemers. Ook dit jaar staan er weer een aantal Oogst- & Streekmarkten 'Proef de...

Lees meer
Receptenboekje koken met de seizoenen in de startblokken

Receptenboekje koken met de seizoenen in de startblokken

'Hoe zet je een gezonde maaltijd op tafel, binnen jouw budget, met verse producten van regionale producenten? Het kan! Wij laten je graag zien hoe je van seizoensproducten een lekkere maaltijd op tafel zet. Gezond, lekker en ook nog eens goed voor het milieu.' Met...

Lees meer
Exoot uit de sloot op het menu

Exoot uit de sloot op het menu

Lokale voedselvoorziening en ultra korte keten voor invasieve exoot uit de sloot in de Krimpenerwaard. We hebben het natuurlijk over de Amerikaanse rivierkreeften. Na twee jaar intensief rivierkreeften wegvangen als proef door Hoogheemraadschap, groeien er nu weer...

Lees meer
Impactwaarde gestegen naar € 70,000

Impactwaarde gestegen naar € 70,000

Producenten, consumenten en maatschappelijke organisaties samenbrengen om vorm te geven aan gezamenlijke verantwoordelijkheid naar een gezondere bodem, -voeding, -levensstijl en een bloeiende lokale economie. De zorg voor onze moeder is groot, de moeder die ons voedt,...

Lees meer
Opening restaurant De Proefstand

Opening restaurant De Proefstand

Dit weekend opende restaurant De Proefstand voor het eerst haar deuren. De plek waar historie, natuur en streekproducten samenkomen. Het streven is om in het nieuwe restaurant zo veel mogelijk gebruik te maken van lokale biologische producten hier uit de polder van de...

Lees meer
Duurzame kerstman

Duurzame kerstman

Hohoho riep de kerstman en hij maakte een tussenstop bij de kersteditie van de Oogst- & Streekmarkt 'Proef de Krimpenerwaard'. Wat een feestje met al die heerlijke streekproducten van dichtbij. En niet alleen duurzame producten uit de korte keten maar ook een...

Lees meer
Wereld Bodem Dag

Wereld Bodem Dag

Een gezonde bodem is waar gezond voedsel begint In de Krimpenerwaard liggen nogal wat uitdagingen en regionale opgaven als het over de bodem gaat. Maar uiteindelijk is Gezond voedsel óók een verantwoordelijkheid van ons allemaal. We zijn benieuwd wat jij of jouw...

Lees meer
Franca Burger wint Coöperatieve Award Hollandse IJssel

Franca Burger wint Coöperatieve Award Hollandse IJssel

Van harte gefeliciteerd Franca Burger van Imkerij De Nesse met het winnen van de Coöperatieve Award van Rabobank Hollandse IJssel. En WOW hoe gaaf dat wij als Voedselfamilie Krimpenerwaard daar ook deel van mogen uitmaken en de cheque als schenking ontvangen. Heel...

Lees meer
Smakelijk succes met producten van dichtbij

Smakelijk succes met producten van dichtbij

In het kader van gezond koken met een klein budget organiseerden we samen met Welzijn Krimpenerwaard in de Biobliotheek van Lekkerkerk een speciale kerst kookworkshop. Coördinator Voedseleducatie Ilonka Cirk stelde speciaal een scala aan lekkere en feestelijke...

Lees meer
Koersbepaling Duurzame Voeding in de Zorg

Koersbepaling Duurzame Voeding in de Zorg

Op 7 november organiseerde samenwerkingspartner Diverzio op het mooie Fort ‘t Hemeltje in Houten een bijeenkomst met een diverse groep van koplopers in de zorg om te spreken over hun kansen en uitdagingen voor het verduurzamen van het menu. Hele mooie mijlpalen zijn...

Lees meer

Iedereen wist dat het niet kon, totdat er iemand kwam die dat niet wist.