Nieuws

topics uit de wereld van de voedselfamilie

27 sept Wereldschoolmelkdag tap je eigen melk vers bij de boer

27 sept Wereldschoolmelkdag tap je eigen melk vers bij de boer

Wereld Schoolmelkdag is een jaarlijks initiatief van de FAO, (de Wereldvoedselorganisatie van de Verenigde Naties). Op woensdag 27 september is het tijd voor de 24e editie waarbij in verschillende landen over de hele wereld stil gestaan wordt bij het belang van melk...

Lees meer
De kracht van bottom-up organiseren in de voedseltransitie

De kracht van bottom-up organiseren in de voedseltransitie

Op maandag 4 september was Arike Mijnlieff van de Voedselfamilie Krimpenerwaard te gast bij de maandelijkse online Rotterdam de boer op!-lunchlezing. Arike is voedingskundige én verbinder pur sang. Vanuit een grote drive voor gezondheid van mens én natuur stond ze de...

Lees meer
Heerlijkheden en veel gezelligheid op de oogstmarkt

Heerlijkheden en veel gezelligheid op de oogstmarkt

Wat een heerlijk feestje was het weer zaterdag in het Springerpark bij de Oogst- & Streekmarkt 'Proef de Krimpenerwaard'. De 7e editie alweer van dit leuke en lekkere evenement met streekproducten van dichtbij en iets verder weg. Onder het motto 'van zo dichtbij...

Lees meer
Waardevolle inspiratiebijeenkomst met onze shareholders

Waardevolle inspiratiebijeenkomst met onze shareholders

Samen kunnen we zoveel meer en dat bleek ook nu weer tijdens de Inspiratiebijeenkomst met alle betrokken partijen. We waren te gast aan tafel bij de gemeente Krimpen a/d IJssel met de hele 'familie'. Natuurlijk ons eigen team, wethouders en betrokken ambtenaren uit...

Lees meer
Locale producten niet zonder slag of stoot in de horeca

Locale producten niet zonder slag of stoot in de horeca

Terwijl steeds meer mensen hun weg weten te vinden naar boerderijwinkels, stalletjes en online bestelsystemen voor lokale producten, wordt er in de Nederlandse horeca nog relatief weinig gebruik gemaakt van lokale waren. Zeker als je kijkt naar de buurlanden. De...

Lees meer
Horeca pilot ‘meer lokale producten op de kaart’ afgerond

Horeca pilot ‘meer lokale producten op de kaart’ afgerond

Deze week waren we te gast bij een enthousiaste chefkok in Krimpen aan den IJssel. Tijdens het adviesgesprek samen met Greendish lag de focus op het verder verduurzamen van het voedselaanbod en het delen van kennis en inspiratie. Samen verkenden wij kansen op het...

Lees meer
Bestel receptenboekje

Bestel receptenboekje

Gezond koken met een klein budget & producten uit de regio Hoe zet je een gezonde maaltijd op tafel, met een klein budget, met verse producten van lokale en regionale producenten? Het kan! Voedselfamilie Krimpenerwaard laat je graag zien hoe je van...

Lees meer
Samen kunnen we zoveel meer

Samen kunnen we zoveel meer

Donderdag staken we met wethouder Hugo van der Wal en Jolanda Copier van de gemeente Krimpen aan den IJssel de handen uit de mouwen. Samen met vrijwilligers van de Voedselbank pakten we de receptenboekjes in bij de Fonteinkerk. Zelf heeft de wethouder ook al een...

Lees meer

Iedereen wist dat het niet kon, totdat er iemand kwam die dat niet wist.