
Nieuws
topics uit de wereld van de voedselfamilie
27 sept Wereldschoolmelkdag tap je eigen melk vers bij de boer
Wereld Schoolmelkdag is een jaarlijks initiatief van de FAO, (de Wereldvoedselorganisatie van de Verenigde Naties). Op woensdag 27 september is het tijd voor de 24e editie waarbij in verschillende landen over de hele wereld stil gestaan wordt bij het belang van melk...
De kracht van bottom-up organiseren in de voedseltransitie
Op maandag 4 september was Arike Mijnlieff van de Voedselfamilie Krimpenerwaard te gast bij de maandelijkse online Rotterdam de boer op!-lunchlezing. Arike is voedingskundige én verbinder pur sang. Vanuit een grote drive voor gezondheid van mens én natuur stond ze de...
Heerlijkheden en veel gezelligheid op de oogstmarkt
Wat een heerlijk feestje was het weer zaterdag in het Springerpark bij de Oogst- & Streekmarkt 'Proef de Krimpenerwaard'. De 7e editie alweer van dit leuke en lekkere evenement met streekproducten van dichtbij en iets verder weg. Onder het motto 'van zo dichtbij...
Waardevolle inspiratiebijeenkomst met onze shareholders
Samen kunnen we zoveel meer en dat bleek ook nu weer tijdens de Inspiratiebijeenkomst met alle betrokken partijen. We waren te gast aan tafel bij de gemeente Krimpen a/d IJssel met de hele 'familie'. Natuurlijk ons eigen team, wethouders en betrokken ambtenaren uit...
4 sept – VFKW te gast bij online lunchlezing Rotterdam de Boer op!
Voedselfamilie Krimpenerwaard: de kracht van bottom-up organiseren in de voedseltransitie Met veel plezier nodigen we je uit voor de maandelijkse online lunchlezing van Rotterdam de Boer op! Ben je er ook bij? Op maandag 4 september om 12:00 is Arike Mijnlieff van...
Super leuke, leerzame en lekkere workshopjes tijdens Oogst- & Streekmarkt
Super leuke, leerzame en lekkere workshopjes tijdens de Oogst- & Streekmarkt ‘Proef de Krimpenerwaard’ in het Springerpark. Wees er snel bij want er is maar plaats voor 7 personen per workshop. We gaan in een drietal workshops spannende bloemenboter maken en...
Locale producten niet zonder slag of stoot in de horeca
Terwijl steeds meer mensen hun weg weten te vinden naar boerderijwinkels, stalletjes en online bestelsystemen voor lokale producten, wordt er in de Nederlandse horeca nog relatief weinig gebruik gemaakt van lokale waren. Zeker als je kijkt naar de buurlanden. De...
Horeca pilot ‘meer lokale producten op de kaart’ afgerond
Deze week waren we te gast bij een enthousiaste chefkok in Krimpen aan den IJssel. Tijdens het adviesgesprek samen met Greendish lag de focus op het verder verduurzamen van het voedselaanbod en het delen van kennis en inspiratie. Samen verkenden wij kansen op het...
Bestel receptenboekje
Gezond koken met een klein budget & producten uit de regio Hoe zet je een gezonde maaltijd op tafel, met een klein budget, met verse producten van lokale en regionale producenten? Het kan! Voedselfamilie Krimpenerwaard laat je graag zien hoe je van...
Samen kunnen we zoveel meer
Donderdag staken we met wethouder Hugo van der Wal en Jolanda Copier van de gemeente Krimpen aan den IJssel de handen uit de mouwen. Samen met vrijwilligers van de Voedselbank pakten we de receptenboekjes in bij de Fonteinkerk. Zelf heeft de wethouder ook al een...