Voedseleducatie

Voedselfamilie Krimpenerwaard Voedseleducatie

Leren over appels en peren

Waar komt jouw eten eigenlijk vandaan? Hoe groeit het, bloeit het en komt het tot stand? En weet jij wat jouw voedselafdruk is?

Allemaal belangrijke vragen die er toe doen om toe te groeien naar een gezonde en bewuste manier van eten. Gezonde duurzame voeding is de basis voor een gezonde en duurzame samenleving Ieder kind zou moeten leren hoe hij goed voor zichzelf, de ander en de wereld om hem heen zou kunnen zorgen.

Binnen de Voedselfamilie Krimpenerwaard is daarom ook aandacht voor voedseleducatie. Daarvoor wordt er een doorlopende leerlijn ontwikkeld rondom streek producten uit de Krimpenerwaard, die die aansluit bij de kerndoelen van het onderwijs.

Ilonka Cirk is de coördinator voor Voedseleducatie in de Krimpenerwaard.

 

Wat kan je leren van appels & peren?