Lisette van Cappellen

Laten we met zijn allen een steentje bijdragen door in onze directe omgeving lokale ondernemers te steunen. Wat van dichtbij komt is lekker…en duurzaam!

Als vormgever & designer heb ik het logo voor de Voedselfamilie Krimpenerwaard ontworpen en denk ik graag mee over het bevorderen van de consumptie van lokale en regionale producten in de Krimpenerwaard.

Na jaren als vormgever gewerkt te hebben bij grote bedrijven heb ik de stap gezet om als zelfstandige mij bezig te houden met projecten die bij mijn interesses aansluiten. Zoals de Voedselfamilie Krimpenerwaard…
Het gaf veel voldoening om het logo te ontwerpen en tot een eindresultaat te komen dat verbinding en diversiteit uitstraalt.

In het voormalige Gemaal Reinier Blok in Krimpen aan den IJssel verzorg ik wekelijks de bestellingen die bewoners uit mijn omgeving bestellen bij een korte voedselketen. Producten uit regio Rotterdam en de Krimpenerwaard vinden zo op een sociale manier hun weg naar de consument. Het sociale aspect van mijn wijkpunt is een belangrijk onderdeel voor mij.

Het is mooi om te zien hoe voedsel verbindend werkt en fijn om als Voedselfamilie ook deze verbinding te kunnen maken en te bevorderen.

Ik vind het leuk om in mijn wijkpunt ook producten aan te bieden uit de Krimpenerwaard en homemade producten die ik zelf maak van gewassen uit mijn tuin of van stalletjes langs de weg. Het is voor mij een uitdaging om zo veel mogelijk te verwerken tot een product, hierdoor geen oogst te verspillen en mensen te inspireren dit ook te doen.

Lisette van Cappellen-Monden
T: 06 – 49976737
E: gemaalreinierblok@hotmail.com
W: www.rechtstreex.nl/gemaalreinierblok