Sybrich & Eric van Heukelom

Liefde voor lekker en lokaal eten en koken & Een goede buurtboer is beter dan een verre vriend.
Daar gaan wij samen voor!

Sybrich
Ik heb van mijn hobby mijn werk kunnen maken met Broodje Kadootje. Ik ben iedere dag aan het werk in de kleine lunchroom en winkel in streekproducten. Ik run hier ook een wijkpunt van Rechtstreex. Ik vind het belangrijk te weten wat je eet, waar het vandaan komt en wie de boer/producent is. Ik laat mijn gasten graag kennis maken met allerlei mooie producten van boeren en voedselmakers uit onze mooie Krimpenerwaard. 

Verder ben ik eigenaar van grand café Siep. In dit restaurant zet chef-kok Jeroen de lekkerste gerechten neer. Als het enigszins mogelijk is met gebruik van streekproducten. Hier valt nog wel winst te behalen, als deze producten op een efficiëntere manier zouden kunnen worden aangeleverd. Om te proberen dat te bewerkstelligen voor de horeca in de Krimpenerwaard ga ik mij met veel plezier inzetten.

Eric
Lekker eten vind ik een van de geneugten van het leven. Ze zeggen wel eens “wat je ver haalt is lekker” dat kan best maar de smaak van lokaal en vers is onovertroffen, heerlijke kazen, aardbeien, aardappels zelfs kiwi’s en gember komen al van de koude grond. 

In mijn logistieke baan in een hele andere industrie zie ik hoe producten de hele wereld overgaan. Ook in andere industrieën komen we er achter dat het toch wel handig is om ook weer lokaal dingen te kunnen maken, kijk maar eens naar alle tekorten.

Een van de ‘makkelijkste’ zaken om aan te pakken zou voedsel kunnen zijn. Het is toch raar dat er heel veel lokaal voedsel doorgedraaid wordt omdat de prijs niet goed is of dat er een scheve komkommer tussen zit. Het is toch raar dat een Nederlandse tomatenkweker zijn tomaten moet dumpen omdat een grote supermarkt tomaten uit Spanje binnen krijgt.

Nu staan we voor de volgende uitdaging. Hoe krijgen we lokale producten heerlijk vers bij de consument en bij de horeca zodat de producent een eerlijke prijs krijgt en dat het voor de consument en de horeca ook nog betaalbaar is. De Voedselfamilie Krimpenerwaard zet zich hier vol voor in.