
Familiezaken
Samen bouwen aan een lokale voedselketen
Kom aan tafel en praat mee
Projecten waar wij aan werken samen met boeren, tuinders en andere voedselproducenten. Maar ook met overheden, belanghebbende organisaties, ervaringskundigen en professionals uit de verschillende vakgebieden. Samen bouwen we aan een lokale en regionale gezondere voedselketen.

Voedseleducatie een doorlopende leerlijn
Waar komt jouw eten vandaan? Hoe groeit het, bloeit het en komt het tot stand? Is de productie duurzaam? En weet jij wat jouw ecologische voetafdruk is?
Wat kan jij doen om bewust en gezond te eten.

Voorlichtingsprogramma Kies voor het Maximum met een Minimum
Lekkere duurzame keuzes met producten van dichtbij voor je eigen gezondheid en de samenleving.

Duurzaam en gezond aan tafel in de Zorg
Korte lijnen door meer streekproducten op het menu. Lekker, gezond en duurzaam eten bevordert een sneller herstel.

Hub & Bezorgservice - Kruispunt van streekproducten
Samenwerken aan meer streekproducten op het bord voor de Business2Business en Boer2Boer markt. Samen met onze logistieke partner werken we aan duurzame keuzes voor het dagelijks bezorgen van de streekproducten

Meer streekproducten in Horeca & Catering
Lokaal smaakt naar meer! De vraag naar duurzame streekproducten groeit.
‘Schone’ producten van eigen bodem zijn in trek bij consumenten.

Oogst- & Streekmarkt 'Proef de Krimpenerwaard'
Je eten direct van de boer en andere voedselmakers is altijd vers en heeft veel meer smaak. Daar kan toch niets tegenop.

Voedselbos Krimpenerwaard
De aanleg van voedselbossen neemt toe. Ze vormen landelijk steeds meer onderdeel van ons voedselsysteem. Wij betrekken scholen bij dit initiatief. Zo leren kinderen hoe we vroeger aten en waar het eten vandaan komt en kunnen bramen en noten eten uit het bos.

Over de grens ... bij de buren
Samen kunnen we zoveel meer
Waar ambities samensmelten tussen regio’s en de omliggende steden.

Streekproducten in bedrijfs- en sportkantines
WaardZaam heeft als één van de beleidsdoelen ondernemers en sportverenigingen te stimuleren om gezond en liefst lokaal voedsel in hun kantines aan te bieden.

Coöperatie natuurboeren
Een lokale/regionale (zuivel)coöperatie biedt mogelijk perspectief om een deel van de melk van onze natuurboeren te verzuivelen tot hoogwaardige producten met een eigen WAARDe merk dat een positieve bijdrage geeft aan boeren en natuur. Samen met Natuur Beheer Collectief Krimpenerwaard en het programma Boer & Buur en Natuur onderzoeken we de mogelijkheden.

Jeugd en boer zijn een gezonde toekomst Waard
Van boer tot bord; de herkomst van voedsel in de korte keten
Voedselfamilie Krimpenerwaard heeft een LEADER-subsidie ontvangen om het project Voedseleducatie verder te versterken. Onder de titel Jeugd en boer zijn een gezonde toekomst Waard – van boer tot bord; de herkomst van voedsel in de korte keten wordt gewerkt aan een innovatief lesprogramma over de herkomst van voedsel in de korte keten.

Voedseleducatie VO & workshops
Lekker, sociaal en gezond
Voedselfamilie Krimpenerwaard heeft een subsidie Gezond Voedselsysteem ontvangen van de provincie Zuid-Holland om het project Voedseleducatie verder uit te breiden naar het Voortgezet Onderwijs in combinatie met kookworkshops voor ouders.