Kies voor het Maximum met Minimum

Voedselfamilie Krimpenerwaard maximum met een minimum

Deelproject ‘Voorlichtingsprogramma Kies voor het maximum met een minimum’

Doel: 
Kennis en kunde delen met mensen met een minimum of een klein budget over hoe je een groot verschil kunt maken voor eigen gezondheid. Gezonde voeding zorgt voor gezondere mensen wat de samenleving kosten bespaart.

Resultaat:
Geven van hele praktische voorlichting, workshops en activiteiten voor mensen met een klein budget op verschillende locaties in de Krimpenerwaard en Krimpen a/d IJssel.
Het uitgeven van een handig receptenboekje als leidraad.

Gezond gezond koken met een klein budget & producten uit de regio? Het kan!

Hoe zet je een gezonde maaltijd op tafel, binnen jouw budget, met verse producten van regionale producenten? Het kan! Vaak ligt het op de loer om vooral te kiezen voor goedkoop (vaak kant en klaar eten uit de supermarkt) maar het kan zoveel beter en gezonder. Wij laten je graag zien hoe je van seizoensproducten een lekkere en gezonde maaltijd op tafel zet. Gezond, lekker en ook nog eens goed voor het milieu. 

Als extra winst zien wij het stimuleren van kopen bij lokale voedselproducenten. Daardoor minder voedselkilometers maar misschien wel meer fietskilometers.

Simone is als onze adviseur betrokken bij het geven van proeverijen, praktische kookworkshops en voorlichting over gezonde(re) voeding. Wij doen dat in samenwerking met  voedingskundigen, docenten en verschillende organisaties. Interesse in onze aanpak? Neem contact op via bericht@voedselfamiliekrimpenerwaard.nl

Wij geven de workshops en voorlichting aan de hand van het praktische en handige receptenboekje ‘Eet mee met de Voedselfamilie’ vol met tips over besparing en allerlei weetjes. Klik op de link om het boekje te bestellen.

 

Provincie Zuid Holland
WaardZaam
De Kortste Weg
WaardZaam
WaardZaam

Wat je van dichtbij haalt is lekker, duurzaam en gezond.