Kies voor het Maximum met Minimum

Voedselfamilie Krimpenerwaard maximum met een minimum

Deelproject ‘Voorlichtingsprogramma Kies voor het maximum met een minimum’

Doel: 
Kennis en kunde delen met mensen met een minimum of een klein budget over hoe je een groot verschil kunt maken voor eigen gezondheid. Gezonde voeding zorgt voor gezondere mensen wat de samenleving kosten bespaart.

Resultaat:
Geven van hele praktische voorlichting, workshops en activiteiten voor mensen met een klein budget op verschillende locaties in de Krimpenerwaard en Krimpen a/d IJssel.
Het uitgeven van een handig receptenboekje als leidraad.

Gezondere keuze, gezondere samenleving!

Kies voor het maximum met een minimum en maak het verschil voor je eigen gezondheid én een gezondere samenleving. Maar hoe doe je dat? Vaak ligt het op de loer om vooral te kiezen voor goedkoop (vaak kant en klaar eten uit de supermarkt) maar het kan zoveel beter en gezonder.

Simone is als onze adviseur betrokken bij het geven van proeverijen, praktische kookworkshops en voorlichting wat gezonde(re) voeding voor je kan betekenen. Daarnaast werken wij nauw samen met voedingsdeskundigen, docenten en verschillende organisaties en scholen.

Als extra winst zien wij het stimuleren van kopen bij lokale voedselproducenten. Daardoor minder voedselkilometers maar misschien wel meer fietskilometers

Provincie Zuid Holland
WaardZaam
De Kortste Weg
WaardZaam
WaardZaam

Wat je van dichtbij haalt is lekker, duurzaam en gezond.